Twan Aarts

projectleider bij Verbrugge Koeltechniek 

 

Jeroen Vredenberg

Directeur Vredenberg Coolconsult

 

Christian Brandt

Application Engineer bij GEA Group AGanager

Christian is na zijn studie van Mechanical Engineer aan de Universiteit van Hamburg gestart bij GEA Group AG. Sinds 2012 is hij Appication Engineer en werkzaam in Berlijn. Tijdens zijn carriere bij GEA heeft Christian ook 16 jaar in Nederland gewerkt. Hij is gespecialiseerd in industriele koeling met ammoniak en CO2.

 

Tom Groot Bsc.

Sales Manager bij ENGIE Refrigeration

Groot volgde de HBO in werktuigbouwkunde met thermodynamica als specialisatie. Daarbij benutte hij de kans benut om een combi-deelstudie te volgen in Amerika, waar de focus lag op bedrijfseconomie en communicatie. Groot: “Dat vond ik ontzettend leuk, ik merkte dat ik de combinatie van techniek en commercie erg interessant vond.” Die combinatie kon hij benutten bij zijn eerste werkgever Uniechemie, waar Groot zijn carrière begon op de binnendienst. “Na enige tijd ontstond de mogelijkheid om aan de slag te gaan bij ENGIE als Sales Manager, waar ik nu bijna drie jaar werk. Een fijne functie waarin ik commercieel technisch onderweg ben en bezig mag zijn met gave industriële projecten.”

 

Wil van den Kerkhof

Technisch directeur bij Servex Koel- en Vriestechniek van den Kerkhof

‘’Koeltechniek is me met de paplepel ingegoten’’. Met Servex aan huis, opgericht in 1974 door zijn vader, is wil opgegroeid. Na verschillende opleidingen en cursussen en stages buiten Servex te hebben afgerond,
heeft hij in 2005 samen met zijn broer het bedrijf overgenomen. Maar de tijd veranderde. ‘’Traditionele, synthetische koudemiddelen hebben hun langste tijd gehad’’, dat is zijn stellige overtuiging. Ze zijn enorm belastend
Voor het milieu, worden steeds schaarser en de prijzen rijzen de pan uit.
Er is een alternatief: natuurlijke koudemiddelen. Daarom heeft Servex besloten dat er vanaf 2014 alleen nog maar koelsystemen met natuurlijke koudemiddelen de deur uit gaan. Effectief, veilig en voordelig.
In 2020 heeft hij met Servex een complete flat gasloos gemaakt in één dag. Dit doormiddel van een plug en play installatie, op propaan, en er volgen er nog meer..
‘’Mijn grootste drijfveer is de koeltechniek te verduurzamen’’ 

 

Gert Wim Kreukniet

Projectleider bij Wijbenga B.V.

Na ruim 10 jaar werkzaam te zijn geweest in de gebouwautomatisering is Gert Wim in 1997 bij een koeltechnisch installatiebedrijf in de industriële koudetechniek terecht gekomen. Als projectleider heeft hij daar in verschillende industrietakken installaties gebouwd en daarbij heeft hij veel ervaring opgedaan. Meestal betrof het de bouw van ammoniak- of CO2-cascadeinstallaties. In 2008 maakte Kreukniet de switch naar Wijbenga, waar hij projecten begeleidt vanaf het offerte traject tot de levering. Gert Wim is lid van de vakcommissie koudetechniek van ESMEI.

Maaike Leichsenring

Sales Engineer bij Alfa Laval

Leichsenring is geboren in de hoofdstad van Oman en kwam via Nigeria in Assen terecht. Daar ging ze naar het gymnasium. Delft werd de volgende bestemming; daar ging ze studeren een de TU en behaalde daar een bachelor in industrieel ontwerpen en een master in werktuigbouwkunde (energy and process technology). In 2019 studeerde ze af op experimenteel onderzoek naar platenwisselaar van Alfa Laval. Sinds kort is ze ook werkzaam bij dit bedrijf (Alfa Laval Benelux in Breda). Vanwege haar enthousiasme voor het vakgebied waarin ze afstudeerde, is Leichsenring naast haar werk ook docent thermodynamica bij Post-HBO Opleidingen in Energie (PHOE). Verder maakt ze deel uit van het kernteam van knvvk & young cool.

 

Thomas Lergenmueller

Product Management Packaged Components bij GEA

Thomas Lergenmueller is responsible for the product management and development of packaged components withing the Heating & Refrigeration Technologies division
Product engineering and development of packaged components
Thomas Graduated from the Berlin University of Technology (GER) M.S. in mechanical engineering and from the Stevens Institute of Technology and Fordham University (NJ/NY, USA) M.S. in Management
Thomas is living in the city of Berlin with his family.

 

Steven Lobregt

Directeur bij Sparkling Projects

Afgestudeerd aan de TU Delft in de koudetechniek heeft Steven Lobregt enkele jaren bij energie-adviesbureau gewertk. Daarna is hij projectleider bij TNO geworden en stond aan de basis van de ontwikkeling van CO2 koelinstallaties en de criteria voor subsidies voor zuinige koelinstallaties. Sinds 2003 zelfstandig ondernemer. Bij Sparkling Projects werken 20 personen. Kernactiviteiten zijn ontwerpen van industriële koelinstallaties, warmtepompen en zon-PV systemen met alle bijbehorende disciplines zoals subsidies, commissioning, regelgeving etc

 

Pieter Bas van Luipen

Adviseur bij Peutz BV

Van Luipen is geboren en opgegroeid in Duitsland en opgeleid tot civiel ingenieur in de bouwtechniek in Delft, Edinburgh en Santiago de Chile. Hij werkt sinds 2006 bij Peutz , waar hij is doorgegroeid tot adviseur. Hij heeft daarbij speciale belangstelling voor de akoestische aspecten van gebouwinstallaties.

Dr. Andy Pearson

Group managing director bij Star Refrigeration Ltd in de Schotse stad Glasgow

Pearson geeft leiding aan een team van engineers bij Star Refrigeration. Dit bedrijf staat sinds 50 jaar bekend als een van meest innovatieve bedrijven in  de industriële koeltechniek. Hij speelde een belangrijke rol in koelsystemen met CO2 en in de ontwikkeling van ammoniakinstallaties met een kleinere koudemiddelinhoud. Pearson is actief in diverse organisaties in de sector zoals het IIR, CEN en ISO, en hij heeft zitting in het BSI comité over veiligheid in de koeltechniek.

Gian Piels

Eigenaar Nedcool

Na een opleiding bedrijfseconomie ging Piels in 1993 aan de slag bij het koel- en vrieshuis Nedcool in Kerkdriel. Het bedrijf groeide door en heeft nu een oppervlakte van ruim 50.000 m³ aan koelcellen, zowel in Kerkdriel als op diverse externe locaties. Het bedrijf is gespecialiseerd in de langdurige bewaring van producten en heeft daarbij constante ontwikkeling hoog in het vaandel staan. De vraag die daarbij steeds wordt gesteld is hoe de bewaring van het product nóg beter kan worden gemaakt?

 

Jeroen Schröer

Directeur Wijbenga B.V.

Schröer is al bijna 30 jaar actief in de koudetechniek en heeft in die tijd ervaren dat natuurlijke koudemiddelen de beste en duurzaamste oplossing voor de sector zijn. Als directeur van Wijbenga kan hij met deze ervaring innovatieve oplossingen aanbieden aan installateurs die hun installaties ontwerpen en bouwen met ammoniak en CO2. Het delen van kennis met de sector staat hoog in het vaandel van Schröer. Dit uit zich in de vaktechnische publicaties die via diverse kanalen in de markt verspreid worden. Naast zijn werk bij Wijbenga is hij lid van de examencommissie van InstallQ die in opdracht van het Netwerk koude,- en klimaattechniek belast is met het certificeren van monteurs die met natuurlijke koudemiddelen werken en is hij lid van de projectgroep Kans van de NVKL.

Peter Staal

Accountmanager CO2-installaties bij Celsis B.V.

Wij stellen graag aan je voor: Peter Staal, accountmanager CO2-installaties bij Celsis B.V. Na zijn bachelor CT, met als kopstudie bedrijfskunde, heeft Peter internationale ervaring opgebouwd bij diverse koeltechnische bedrijven. Al snel specialiseerde Peter zich in zijn passie: R744 (CO2) installaties. De zeer succesvolle complete lijn CO2-installaties van Celsis B.V. sluit naadloos aan op zijn expertise. Peter weet je gegarandeerd te boeien met zijn kennis en visie op de deze installaties op basis van het natuurlijke koudemiddel R744 (CO2).
Peter is met recht dé CO2-specialist en gaat geen uitdaging uit de weg. Zoals Peter het zelf zo mooi verwoord: “Welke R744 (CO2) uitdaging kan ik voor je oplossen?”

Ir. Bart van der Wekken

Hoofd Koeltechniek bij Koning Koudetechniek

Van der Wekken studeerde in 1986 af bij het laboratorium voor koudetechniek aan de TU Delft. Hij is sindsdien altijd werkzaam geweest in de koudetechnische engineering en ontwikkeling. Met sinds 2005 als speerpunt: de ontwikkeling van CO2 koeltechnische systemen.

Ir. Edo Wissink

Specialist koudetechniek bij Wageningen Food & Biobased Research

Na de opleiding thermische werktuigbouw aan Universiteit Twente ging Wissink werken bij GEA Grasso als compressor-ontwikkelaar. TNO werd zijn volgende werkgever; hij werkte daar op de afdeling warmte en koude installaties en kon zich verder ontwikkelen op systeemniveau. Daarna kwam hij terecht bij Wageningen Research, zijn huidige werkgever. Hij is daar inhoudelijk betrokken bij het verbeteren en ontwikkelen van koeltoepassingen. Wissink: “Bijna elk project bevestigt steeds weer dat het goed selecteren en toepassen van koeltechniek essentieel is voor de verwerking, het transport  of de opslag van voeding en medicijnen. Hierbij gaat het zowel om de productkwaliteit als om de kosten van koeling. Wij helpen onze klanten door de combinatie van kennis van product en techniek en uitvoeren van metingen in onze testfaciliteiten of in de praktijk.” Naast zijn werk in Wageningen is Wissink docent bij Post HBO Koudetechniek (vak E1 compressoren) en Post HBO  Duurzame Energie (thermische warmte zon + warmtepompen) bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen.