Jeroen Vredenburg,

Dagvoorzitter

Jeroen Vredenberg bestiert sinds kort zijn eigen bureau Vredenberg Coolconsult. In dit eigen bedrijf ontwerpt hij duurzame koel-vriesinstallaties met de inzet van duurzame energiebronnen. Hiervoor werkte hij 22 jaar bij Veld Koeltechniek, eerst als manager en later als directeur operations. Daar was hij vooral actief in de koeling voor supermarkten.

Henk-Jan Steenman,

Visie experts over voortgang en ‘next step’ koudemiddelentransitie?

koudemiddelenspecialist bij Westfalen Gassen.

Rob Wolthuizen,

Visie experts over voortgang en ‘next step’ koudemiddelentransitie?

Rob Wolthuizen, commercieel directeur van Uniechemie. 

Henk Kranenberg

GWP-afbouw in gebouwde omgeving: over eisen en tempo

Henk Kranenberg, is senior manager binnen het team van het Environment Research Center van Daikin Europe te Brussel. Vanuit deze positie heeft hij een brede betrokkenheid bij de diverse ontwikkelingen welke de HVAC-R markt aangaan qua wet en regelgeving. Henk is bestuurslid bij de NVKL en Vice-President in het bestuur van Eurovent, daarnaast is hij actief in diverse branche- en belangen organisaties in Nederland en Europa. Henk is 55 jaar, getrouwd en woonachtig in de Hof van Twente

Uwe Reimer

 

Reimer is Director Sales bij Hoshizaki Europe, een bedrijf dat zich richt op koeling voor grootkeukens. Reimer was jarenlang voorzitter van (Nederlandse Vereniging van Leveranciers van Grootkeukenapparatuur (NVLG) en zeer betrokken bij de ontwikkelingen van koudemiddelen in zijn sector. 
Over de presentatie
Ook koelinstallaties voor in horecagelegenheden en kleinere winkels moeten uiteraard meegaan met GWP-afbouw van koudemiddelen. Echter het tempo waarin dat gebeurt, met de kleine koelsystemen die deze sector domineren, loopt wat achter bij de grotere systemen. Dat is op dit moment natuurlijk begrijpelijk. De coronacrisis slaat keihard toe in de horeca en ondernemers zijn nu vooral gericht op hoe ze hun bedrijf door deze moeilijke periode kunnen loodsen. Maar als hun restaurants en hotels straks weer opengaan dan zullen ze vroeg of laat moeten inspelen op de HFK-afbouw. Hoe ziet Reimer dat gebeuren; wat zijn en worden de koudemiddelen van zijn branche? 
 

Hans Snoek

Mega bloemenveiling legt lat hoog: in 2025 CO2-neutraal

Technisch manager klimaatinstallaties en energie bij Royal FloraHolland.

Maaike Leichsering,

Visie van jonge talenten in koudetechniek

Maaike Leichsenring, studeerde vorig jaar af aan de TU Delf in de studierichting thermodynamica. Na haar afstuderen trad ze in dienst bij Geurts International als Thermal Engineer. Vorig jaar bereikte Leichsenring met haar eindscriptie de finale van de ‘Student Paper Competition’ van de IIR. De finale vond plaats tijdens de IIR-conferentie in Montreal, waar ze de tweede plaats behaalde. 

Sjors Wagenaar,

Visie van jonge talenten in koudetechniek

Sjors Wagenaar, ook hij studeerde af aan de TU Delft, in Energy and process Technology. Met zijn afstudeerscriptie over het drogen van agrarische producten won hij begin dit jaar de NVKL Koeltrofee. In het familiebedrijf Wagenaar Koeltechniek heeft hij als directeur inmiddels het stokje van zijn vader overgenomen.